Home » Hírek » Erdély » Tőkés László Fidesz-listán indulását javasolja az Erdélyi Magyar Néppárt

Tőkés László Fidesz-listán indulását javasolja az Erdélyi Magyar Néppárt

2014. 2. 23.
Megosztás:

Az Erdélyi Magyar Néppárt Országos Választmányának február 22-én, Székelyudvarhelyen tartott ülésén hozott döntéseket ismertette sajtótájékoztatón Zakariás Zoltán választmányi elnök, valamint Toró T. Tibor, a Néppárt elnöke

Tőkés László Fidesz-listán indulását javasolja az Erdélyi Magyar Néppárt

A vasárnap, Székelyudvarhelyen tartott sajtótájékoztatón Zakariás Zoltán elmondta, a Néppárt Választmánya három stratégiai dokumentumot fogadott el a párt önkormányzati képviselőinek tevékenységéről, a Néppárt Mikó Imre-tervre alapuló gazdasági programjáról, valamint a szervezetépítésről. Zakariás azt is elmondta, a Választmány elfogadott egy öt pontos Zárónyilatkozatot, amely a Néppárt álláspontját összegezi az ukrajnai helyzettel, az alkotmánymódosítással, a magyarországi választásokkal, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanáccsal való stratégiai partnerséggel, illetve a március 10-i Székely Szabadság Napjával kapcsolatban.

A Néppárt európai választási stratégiájáról elfogadott választmányi határozatot Toró T. Tibor ismertette. Miután az RMDSZ elutasította az összefogást biztosító választási koalíciót, és eldöntötte, hogy különutasként, egyedül indul az EP-választáson, a Néppárt „közössége iránt érzett felelőssége tudatában, nem kíván részese lenni egy olyan folyamatnak, amelynek eredménye akár brüsszeli képviseletünk elvesztése is lehet, ezért nem állít önálló jelölt-listát az európai parlamenti választásokon” – mondta Toró. a Néppárt ugyanakkor megerősítette álláspontját, miszerint Tőkés László a legalkalmasabb a magyar autonómia-törekvések európai képviseletére.

„Ezért az Erdélyi Magyar Néppárt Országos Választmánya azt javasolja a Néppárt védnökének, fogadja el a nemzet miniszterelnöke, Orbán Viktor által vezetett Fidesz Magyar Polgári Szövetség felkérését, és annak csapatában induljon a 2014-es európai parlamenti választásokon” – idézte Toró a választmányi határozatot.

A két dokumentum megtekinthető a következő linkekre kattintva:

Határozat

Zárónyilatkozat

 

Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria