Home » Hírek » Erdély » Tömeges átigazolások az MPP-ből az EMNP-be Háromszéken

Tömeges átigazolások az MPP-ből az EMNP-be Háromszéken

2012. 5. 3.
Megosztás:

Az utolsó percben is igazoltak át jelöltek a Magyar Polgári Pártból (MPP) az Erdélyi Magyar Néppártba (EMNP) Háromszéken.

Kulcsár Terza József, az MPP megyei elnöke szerdán arról számolt be, hogy a listák leadásának utolsó napján, május elsején reggel az összes nagybaconi jelöltjük átállt a Néppártba, azzal az indokkal, hogy ott jobban tudják képviselni a népet. A helyi elnök, Mokán Noé ugyanakkor bejelentette, hogy nem akar többet politizálni és kilépett az alakulatból.

Kulcsár Terza szerint az erdővidéki községben sok tagja és szimpatizánsa van a pártnak, így éjfélig sikerült új listát összeállítani és benyújtani.

Hasonlóan járt el Köröspatakon Bedő Zsolt helyi elnök, aki szintén EMNP-listán indul a választásokon.

Az MPP bölöni jelöltjei is átálltak az új magyar pártba, a polgári alakulat így már nem is állított újabb listát a románok által is lakott községben.

Sepsiszentgyörgyön a jelenlegi kilenc MPP-s tanácsos közül csak négyen szerepelnek a választási listán. Bálint József sepsiszentgyörgyi elnök elmondta, a többi önkormányzati képviselő belefáradt a munkába.

Az MPP Kovászna megyében 24 polgármester-jelöltet és 36 tanácsosi listát indít a június 10-i helyhatósági választásokon.

Kulcsár Terza József elmondta, tudomása szerint Tamás Sándor háromszéki és Antal Árpád sepsiszentgyörgyi RMDSZ-elnök is küldött jelölteket az EMNP-be.

Nemes Előd, az EMNP háromszéki elnöke megkeresésünkre kifejtette, a nagybaconi képviselők jó emberek, üdvözli, hogy ezentúl a soraikat erősítik. Hozzátette: Köröspatakon nincs polgármesterjelöltjük, ezután döntik el, hogy kit támogatnak.

[Forrás: Bíró Blanka, Krónika]
Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria