Home » Hírek » Erdély » Toró Kézdivásárhelyen – Rácz Károlyt nem tudják támogatni

Toró Kézdivásárhelyen – Rácz Károlyt nem tudják támogatni

2012. 4. 24.
Megosztás:

Toró T. Tibor, a párt országos elnöke jelenlétében tartottak tegnap sajtótájékoztatót az Erdélyi Magyar Néppárt kézdivásárhelyi székházában. Johann Taierling polgármesterjelölt programjának néhány sarkalatos pontját ismertette.

Toró T. Tibor elsőként a Bálványos Intézet égisze alatt működő Erdélyi Közszolgálati Szabadegyetem célját, eddigi eredményeit ismertette. Elsősorban a párt Erdély-szerte indítandó tanácsos- és polgármesterjelöltjei számára kívánnak szakmai hátteret biztosítani, de szeptembertől minden érdeklődő előtt megnyitják az ajtót. Sajnálkozásának adott hangot, amiért mind az RMDSZ, mind az MPP úgymond megtiltotta települési szervezeteinek, hogy helyi szinten együttműködjenek a néppártiakkal, miközben ők szabad kezet biztosítanak. Az MPP csak országos szintű, általános szövetségben tud gondolkodni, míg az Néppárt megnézi, hogy hol kit érdemes támogatni, illetve hol állítanak alkalmasabb jelölte(ke)t. Így például Sepsiszentgyörgyön az RMDSZ-es Antal Árpád, Gyergyószentmiklóson az MPP-s Mezei János mellé állnak, de Kézdivásárhelyen nem tudnak semmiféle szövetkezést elképzelni Rácz Károly érdekében.

Választási programjáról Johann Taierling kifejtette: a polgármesteri hivatal nem cég, hogy munkahelyeket létesítsen, ilyet ő nem ígér, viszont sokat lehet tenni a város gazdasági fejlődése érdekében. Az egykori csavargyár kisrészvényeseit, illetve korábbi alkalmazottjait szeretné segíteni jogaik érvényesítésében, és „Fortyogófürdő helyzetét is lehetett volna rendezni az elmúlt években, ha lett volna rá akarat”. Megerősítette korábbi kijelentését, miszerint a városházán burjánzik a korrupció, kiegészítve azzal, hogy ő ezt 2005 óta tapasztalja.

[Forrás: Székely Hírmondó]
Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria