Home » Hírek » Erdély » Toró T. Tibor: Antal Árpád előbb beszélt, mint gondolkodott

Toró T. Tibor: Antal Árpád előbb beszélt, mint gondolkodott

2013. 7. 25.
Megosztás:

Toró T. Tibor: Antal Árpád előbb beszélt, mint gondolkodottAntal Árpád és Tamás Sándor azokhoz a rendőrökhöz hasonlóak, akik közül az egyik írni tud a másik meg olvas: a két RMDSZ-politikus is általában együtt szerepel, és közülük az egyik gondolkodik, a másik meg beszél, Antal pedig most a gondolkodás helyett beszélt – reagált Toró T. Tibor, az Erdélyi Magyar Népárt elnöke Sepsiszentgyörgy polgármesterének csütörtöki nyilatkozataira.

A Néppárt elnöke a Tusnádfürdőn zajló 24. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban tartott rendkívüli sajtótájékoztatón kommentálta Antal Árpád kijelentését, miszerint azért nem tesz eleget a szabadegyetemre való meghívásnak, mivel Tamás Sándort, Kovászna Megye Tanácsának elnökét nem hívták meg Tusványosra.

Toró T. Tibor szerint Antal kijelentése éppen annyira vicces, mint az a táborban keringő pletyka, miszerint Kelemen Hunor azért nem ment el Tusványosra, mivel a szervezők nem hívták meg Biró Zsoltot, a Magyar Polgári Párt elnökét sem.

A Néppárt elnöke elmondta: minden híresztelés ellenére Tamás Sándor szerdán jelen volt a táborban, azon a találkozón, amelyet a Tusványos barátai és támogatói számára rendeztek, elvegyült a táborban az emberek között.

Toró leszögezte, több RMDSZ-es tisztségviselő jelen volt és jelen lesz a táborban, hiszen nem az volt a cél, hogy az RMDSZ távol maradjon egy annyira fontos nemzetpolitikai műhelytől, mit amilyen Tusványos. „Itt van az, aki számára fontos a nemzetpolitika, aki távol maradt, az azt jelzi, hogy számára ez a kérdés nem lényeges” – fogalmazott a Néppárt elnöke. A sajtótájékoztatón elhangzott: meghívót kapott a táborba például Borbély László, aki elfogadta, majd lemondta azt, ugyanígy lemondta a meghívást Winkler Gyula is, de kapott meghívót Eckstein-Kovács Péter, Sógor Csaba, Borboly Csaba, Antal Árpád és Kelemen Hunor is.

 

Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria