Home » Sajtóanyagok » Állásfoglalások, nyilatkozatok » Toró T. Tibor: új politikai erő született

Toró T. Tibor: új politikai erő született

2012. 6. 12.
Megosztás:

Az általa megfogalmazott három fontos célt sikerrel teljesítette az  önkormányzati választásokon az Erdélyi Magyar Néppárt – jelentette ki Toró T. Tibor országos elnök a részeredmények alapján Kolozsváron, hétfő hajnalban

Toró Tibor: új politikai erő született
Hajnali elemzés


A nagyobb arányú részvétel, a több száz fiatal mozgósítása és önkormányzatba juttatása egyaránt sikerként könyvelhető el. Toró úgy fogalmazott: új politikai erő született ezen a megméretkezésen, amelynek szűk nyolc hónap alatt sikerült a második legnagyobb erdélyi magyar politikai szervezetté válnia. Hangsúlyozta: az új egység jegyében holnaptól kezdődően versenytársakból szövetségesekké kell válniuk az önkormányzati tisztséghez jutott erdélyi magyar képviselőknek. A Néppárt által megkezdett közösségépítő munka folytatódik a választások után is, szögezte le az elnök.

Demeter Szilárd kampányfőnök a sajtótájékoztatón a kampánycsapatok munkáját értékelte. Olyan lelkes fiatalokat sikerült mozgósítani, akik az elmúlt két hónapban bizonyították, nem nyereségvágyból, hanem hitből cselekszenek. „Dolgozni, tanulni és hinni Erdélyben, ez a hit mozgatta a néppárti stábot az elmúlt két hónapban, napi 25 órában” – zárta szavait a kampányfőnök.

Az Erdélyi Magyar Néppárt a végeleges eredmények bejelentése után értékeli a helyhatósági választásokon való szereplését. 

[Forrás: az Erdélyi Magyar Néppárt sajtóközleménye]
Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria