Home » Hírek » Erdély » Tüntetésre hív a Néppárt Bihar megyében is

Tüntetésre hív a Néppárt Bihar megyében is

2013. 7. 16.
Megosztás:

Az Erdélyi Magyar Néppárt Bihar megyei szervezete tüntetni hív minden demokrata érzelmű, jószándékú, jogkövető polgárt egy országos méretű tiltakozó akció keretében. 2013. július 20-án este 8 órakor a tervezett romániai közigazgatási átszervezés ellen és a helyi önrendelkezés mellett szerveznek békés demonstrációt.

A Néppárt felhívja a köz figyelmét, hogy a román kormány felülről erőltetné ránk régióátalakítási tervét: úgy akarják meghúzni a közigazgatási-fejlesztési régiók határait, hogy figyelmen kívül hagyják másfél millió magyar akaratát és érdekeit is. Ne hagyjuk, hogy a fejünk fölött döntsenek! – áll a Bihar megyei Néppárt felhívásában.

Erdély-szerte mintegy száz településen vállalták tiltakozó megmozdulás szervezését, köztük van 32 bihari helység is: Nagyvárad, Szalonta, Árpád, Margitta, Bályok, Mihályfalva, Körtvélyes, Tárkány, Fenes, Belényesújlak, Tenke, Bélfenyér, Diószeg, Székelyhíd, Kágya, Csokaly, Adony, Köbölkút, Érolaszi, Hegyközszentmiklós, Semjén, Selénd, Pályi, Száldobágy, Hegyközújlak,  Szalacs, Ottomány, Telegd, Örvénd, Bors, Bihar, Tamási.

A kétharmados balliberális hatalom önkényeskedései szinte mindenütt gondot okoznak. A megyeszékhelyen például sorozatosan hoznak a magyar közösséget megalázó döntéseket. Megkérdezésünk nélkül akarják átépíteni balkáni giccsé a Szent László teret, teljes történelmi utcahomlokzatokat akarnak ismét lebontani, és miután eltörölték a föld színéről ősi temetőinket, az Olaszi temetőt egyenesen „parcul Mihai Viteazul”-ra nevezték át. Éppen ide hívják tiltakozni a polgárokat a néppártiak. „Szánjunk rá húsz percet, álljunk ki helyi jogainkért, és legyünk ott az egységes, kétnyelvű autonóm Partium régióért való tüntetésen!” – zárul az Bihar megyei Néppárt mozgósító közleménye.

Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria