Home » Dosszié » Dr. Vass Levente » Vass Levente az EMNT küldöttgyűlésén

Vass Levente az EMNT küldöttgyűlésén

2012. 3. 27.
Megosztás:

Jelentős érdeklődés övezte az EMNT Országos Küldöttgyűlésén Vass Levente, az RMDSZ és az EMNT közös marosvásárhelyi polgármester-jelöltjének felszólalását.

„Az összefogás szép példája a jelöltségem, egy számonkérhető és valós kiutat mutató megoldás a válság felé sodrodó politikai diskurzusban” – indított Vass Levente. Vass az „RMDSZ ellenzékéből” választott szereplőként határozta meg magát, majd megköszönte a szövetség támogatását.

„Nem vagyok politikus még, a civil világból jövök. Ennél fontosabb azonban, hogy a marosvásárhelyi magyarok közös polgármester jelöltjeként állok itt” – fogalmazott. Hangsúlyozta: az EMNT marosszéki szervezete, az RMDSZ Maros megyei szervezete, a civil szféra és az egyházak támogatásával biztos benne, hogy megnyeri a 2012-es helyhatósági választásokat. „A Magyar Polgári Pártnak pedig előre köszönöm a támogatását” – tette hozzá.

Vass Levente szerint a polgármesteri szék eszközként szolgál majd, segíti a közösséget, hogy a Székelyföld peremén is meg lehessen maradni magyarnak. „Marosvásárhely magyar volt és magyar marad, nem csak a gondolat szintjén, hanem tetteinkben is” – mondta a 36 éves orvos.

[Forrás: az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács sajtóközleménye]
Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria