Home » Hírek » Magyarország » Vona: Szemétlerakónak és piacnak használ minket az unió

Vona: Szemétlerakónak és piacnak használ minket az unió

A Jobbik elnöke szerint olcsó munkaerő lettünk, kiszivattyúzzák a profitot és szemétlerakónak használják az országot.

Az a cél, hogy az embereket kivigyék az utcára azzal, hogy a magyar élet menetét több városban is megtartják – jelentette ki Vona Gábor pártelnök az m1 Ma reggel című műsorában.

Úgy tűnik, amikor parlamenti eszköztár szűkös, vagy nem kellő eredményeket hoz, a politika rendszerint ehhez az eszközhöz nyúl, hogy megmutassa az erejét – tette hozzá.

Az uniós tagság - melyet a Jobbik zsákutcának tart – átverés volt, a gazdasági-politikai elit a számára nyújtott morzsákért elárulta a saját hazáját. Az uniós tagság arról szól, hogy olcsó munkaerőként használnak bennünket, az itt megszerzett nyereséget az országból kiszivattyúzzák, emellett jó szemétlerakó és piac vagyunk – fogalmazott a pártelnök.

Sokkal helyesebb lenne az európai gazdasági térségben maradni, ahogy Norvégia és Svájc teszi. Szokták mondani, hogy Svájcnak bankjai vannak, Magyarországnak viszont földje és vize van, ami a jövőben sokkal nagyobb kincs lesz, mint a bankok és a kőolaj – érvelt a politikus.

A lopott vagyon visszajár. Ha valahol a privatizációs szerződésekben kimutatható, hogy törvénytelenség történt, a Jobbik nincs ellene, hogy az adott céget államosítsák – szögezte le.

Morvai Krisztina, a párt európai parlamenti képviselőjének kijelentését, miszerint az ország azért jutott ide, mert annak idején nem fegyelmezték meg a rózsadombi luxusvillák lakóit, egyetlen pofon sem csattant el, úgy kommentálta: szerinte ezt a gondolatot még Antall József volt miniszterelnök is értette, amikor úgy fogalmazott, tetszettek volna forradalmat csinálni. 1989-ben sajnos egy hatalomátmentés történt, a posztkommunista hatalom megtartotta a gazdasági-politikai befolyását, és mind a mai napig ennek isszuk a levét. Itt azokról van szó, akik az előző rendszerben a politikai hatalmat birtokolták, majd 1989-ben átvedlődtek moszkovitákból brüsszelitává – magyarázta a Jobbik elnöke.

Azon kijelentését, miszerint mindenkivel be kell tartatni a törvényeket, akinek ez nem tetszik, a Jobbik elintézi számára a kanadai vízumot, úgy magyarázta: Gyöngyöspata nagyon jó példa arra, hogy ha egy helyen betartják a törvényeket, akkor maguk a cigányszervezetek, akiknek ez nem tetszik, azok választják ezt az utat. A Jobbik az az erő Magyarországon, mely nem akar diszkriminálni, hiszen azt akarja, hogy mindenkire egy törvény vonatkozzon, és azt mindenkinek be kelljen tartani – tette egyértelművé.

Beszélt arról is, hogy aki a Jobbik ellehetetlenítésére tör, a párt programját kívánja megsemmisíteni, az a magyar nemzet ellen tör. Nem kell velünk szimpatizálni, de ma Magyarországon vannak bizonyosa politikai-gazdasági körök, melyek szeretnék a Jobbikot pályán kívül látni. Hangsúlyozta: tisztában van azzal, darázsfészekbe nyúlt azzal, hogy parlamenti bizottság felállítását kezdeményezte Simicska Lajos és Nyerges Zsolt cégügyeinek vizsgálatára.

[Forrás: hirado.hu]

Gyorskereső
Videók
A Székelyek nagy meneteléséről a Duna Televízió Heti hírmondójában - 2013. október 27. Videógaléria