A székely politikai foglyokért miért nem tüntet a magyar baloldal?

A sajtóból értesülhettünk, hogy Alekszej Navalnij melletti szolidaritási performaszot mutatott be Budapesten – a magyar Külgazdasági és Külügyminisztérium előtt – Szél Bernadett, Hadházy Ákos és a nemrégiben még – a magyarokkal szemben – román pártot támogató Fekete-Győr András. Azóta tudjuk: a gyanús körülmények között milliárdossá vált orosz politikus felhagyott éhségsztrájkjával, a magyar ellenzéki szörnykoalíció tagjai pedig így végre magyar nemzeti ügyekkel is foglalkozhatnának – ha legcsekélyebb mértékben is érdekelné őket például a határon túli magyarság sorsa.

Bárhogy is igyekszünk a különböző sajtótermékek archívumaiból kikutatni, sehol nem találjuk a most bőszen tiltakozó baloldaliak szolidaritási megmozdulását az egyértelműen politikai okokból, koncepciós eljárás során bebörtönzött székely fiatalok mellett. A hamis terrorvád miatt börtönben sínylődő Beke István és Szőcs Zoltán ügye világraszóló botrány, és jól példázza azt a súlyos magyarellenességet és a közösségünk megfélemlítésére törekvő állampolitikát, mellyel az erdélyi magyarságnak egyre gyakrabban kell szembesülnie. Emlékeztetünk: az ártatlanul fogva tartott székely fiatalok évek óta börtönben ülnek, Szél Bernadett, Hadházy Ákos és Fekete-Győr András azonban egyetlen egyszer sem szólalt fel érdekükben, nem festettek fel #FREEBEKE vagy #FREESZŐCS feliratokat a Külügyminisztérium, de még csak Románia Budapesti Nagykövetsége elé sem – ezzel is bizonyítva: képtelenek a Kárpát-medencei magyar nemzeti érdeket globalista értékrendjük elé helyezni.

Ugyanakkor folytathatnánk a sort, hiszen egyiküket sem láthattuk kiállni a marosvásárhelyi magyar orvos- és gyógyszerészképzés ellehetetlenítése, a magyar és székely zászlóinkat ért folyamatos támadások, vagy akár az Úzvölgyében elkövetett katonatemető-gyalázás kapcsán. Helyette azt teszik, amit az elmúlt száz esztendőben mindekor és mindenben: vakon követik a nemzetek Európájával szemben munkálkodó nemzetközi elvbarátaikat, függetlenül attól, hogy azok éppen kommunistának, szocialistának vagy liberálisnak nevezik magukat.

Az Erdélyi Magyar Szövetség vezetőiként legkevesebb visszatetszőnek tartjuk a görcsösen hatalomra vágyó magyar baloldal magatartását, mely számunkra – erdélyi és határon túli magyarok számára – szolgáljon iránytűként minden olyan pillanatban, amikor arról kell döntenünk, kik alkalmasak az összmagyar nemzeti érdek és a határon túli magyarság képviseletére.

Csomortányi István,

az Erdélyi Magyar Néppárt elnöke, az Erdélyi Magyar Szövetség társelnöke

Mezei János,

a Magyar Polgári Párt elnöke, az Erdélyi Magyar Szövetség társelnöke

Megosztás