Az RMDSZ zárja ki soraiból erőszakos székelykeresztúri képviselőjét!

Amint az ismeretes, néhány napja a rugonfalvi halastónál egy helyi RMDSZ-es képviselő – többedmagával – súlyosan bántalmazta az Erdélyi Magyar Szövetség székelykeresztúri szervezetének egyik oszlopos tagját, az Erdélyi Magyar Néppárt volt önkormányzati képviselőjét. Az eset a teljes erdélyi magyar közvéleményt megdöbbentette, hiszen még a legfelfokozottabb politikai viták és nézeteltérések során sem elfogadható az erőszak semmilyen formája.

A társunkra támadó RMDSZ-es képviselő tettével méltatlanná vált tisztségének betöltésére, s épp ezért elvárjuk pártjának vezetőitől, hogy tegyék meg a szükséges lépéseket annak érdekében, hogy mindenki számára világossá váljon: a lehető leghatározottabban elítélik kollégájuk brutális megnyilvánulását. Felszólítjuk ezért RMDSZ döntéshozóit, hogy nyilvánosan határolódjanak el székelykeresztúri képviselőjüktől, és zárják ki soraikból!

Meggyőződésünk, hogy közösségünk csak úgy lehet sikeres, ha az új magyar egység megteremtését célul kitűzve törekszünk a kulturált párbeszédre és a békés, közös munkára. Ebbe és a józan ész által diktált alapvető társadalmi normákba se férnek bele a székelykeresztúrihoz hasonló, döbbenetes és brutális cselekedetek.

A nyílt erőszakkal szemben egyetlen fegyverünk lehet: ha az a leghatározottabban elítéljük és végérvényesen elhatárolódunk az erőszaktevőktől. Ezt várja el teljes közösségünk az RMDSZ vezetőitől. Tudjuk és hisszük, hogy kérésünk halló fülekre talál!

Lőrincz Árpád,

az Erdélyi Magyar Néppárt udvarhelyszéki szervezetének elnöke

Megosztás