Böcskei László megyéspüspökkel tárgyaltak a Néppárt vezetői

Hivatalában fogadta őexcellenciája, Böcskei László nagyváradi római katolikus megyéspüspök Csomortányi Istvánt, a Néppárt országos elnökét, és Szilágyi Zsoltot, a párt megyei tanácselnökjelöltjét. A találkozón időszerű közéleti kérdésekről esett szó.

Szilágyi Zsolt a beszélgetés során rámutatott: jelöltként az a fő célkitűzése, hogy minden körülmények között megőrizze a magyar jelenlétet a Bihar Megyei Tanács vezetésében a választások utáni időszakra is.

A találkozón elhangzott: Nagyvárad tekintetében a Néppárt Zatykó Gyula személyében olyan polgármesterjelöltet állított, akinek reális esélye van visszaszerezni közösségünk számára a magyar alpolgármesteri helyet. A megbeszélés résztvevői egyetértettek abban, hogy fontos a magyar közösség mozgósítása az esedékes önkormányzati választásokra, és lehetőség szerint mindent meg kell tenni a minél magasabb arányú magyar választói részvétel eléréséért.

A Néppárt politikusai arról biztosították a nagyváradi egyházmegye vezetőjét, hogy amennyiben lehetőség nyílik a magyar jelenlét megerősítésére a megyei tanácsban, mindent megtesznek annak érdekében, hogy a megyei önkormányzat kiemelten támogassa a történelmi egyházak által fontosnak ítélt programokat.

Megosztás