Csomortányi: „Iohannis úr, ön az elmúlt száz év leghazugabb bukaresti politikusaként összehozta a korrupt jobb- és baloldal szörnyszövetségét!”

Klaus Iohannis államelnöknek címzett videóüzenetet (LINK: https://bit.ly/3xGa6vy) tett közzé Facebook-oldalán Csomortányi István, az Erdélyi Magyar Néppárt elnöke, az Erdélyi Magyar Szövetség társelnöke. A pártelnök elmondta: Klaus Iohannis elhibázott döntéseinek eredményeként az ország politikai, gazdasági, közegészségügyi és erkölcsi válságba került, s miközben megválasztása pillanatában még a korrupció felszámolását ígérte, mára életre hívta és támogatja a korrupt bal és jobboldal szörnykoalícióját.

„Jó napot kívánok PSD, PNL, UDMR! Kedves Klaus Iohannis államelnök úr! Ön ma megmutatta nekünk, hogy mindig van lejjebb is. Ön azzal, hogy ma zöld utat adott a szocialisták, a nemzeti liberálisok és a kisebbségek által alkotott szörnykoalíciónak, megmutatta, hogy végig hazudta az elmúlt másfél évet. Kiérdemelte az elmúlt száz év leghazugabb politikusának címét” – kezdte videóüzenetét Csomortányi.

„Az ön államelnöksége azonban nem csak a hazugság korszaka, hanem a teljes felelőtlenségé is! Az ön döntéseinek következménye az, hogy ma a kórházak túlterheltek, a járványt nem sikerült megfelelő módon kezelni és megkétszereződött a halálesetek száma. Az ön államelnöki alkalmatlanságának eredménye az elmúlt öt év hat csődös kormánya, számtalan megbukott kormányalakítási kísérlete, az elszabadult államadósság és az a gazdasági és erkölcsi csőd, amiben ma egész Románia található. Az ön felelőtlenségének, hozzá nem értésének és politikai gyávaságának köszönhetően várjuk úgy 2021 karácsonyát, hogy a kórházak tele vannak, hogy a minisztériumok nem tudják azt, hogy miből fogják kifizetni a nyugdíjakat, miből fogják kifizetni a kórházi dolgozók béreit és miből fogják a gyermekek után járó segélyeket kifizetni. Ez mind az ön lelkén szárad” – állapította meg a Néppárt elnöke.

„Azt is önnek köszönhetjük, hogy olyan inkompetens embereket helyezett kormányzati funkcióba, akik nem voltak képesek megoldani az energiaár-növekedés kérdését, akik egy olyan országban, ahol szinte mindenki számla nélkül vásárolja a tűzifát, a tűzifa árát áfacsökkentéssel oldják meg decemberben, és egy olyan inkompetens kormányzatról beszélünk, amely nemes egyszerűséggel megfeledkezett kétmillió polgárról, akik távhővel fűtenek” – mondta Csomortányi István.

„Ugyanakkor az ön államelnöki tevékenységének a legfőbb jellemvonása a szívtelenség. Én csak annyit kívánok önnek, hogy legalább egyszer kerüljön abba az élethelyzetbe, amelyben nyugdíjasok százezrei élik a mindennapjaikat: amikor választaniuk kell, hogy étkeznek, hogy fűtenek vagy a gyógyszertárba mennek. Advent előtt végig gondolhatná azoknak a szülőknek a helyzetét, akiknek az okoz álmatlan éjszakát, hogy karácsonykor mit tesznek a gyermekeik számára a fa alá ajándékként. Államelnök úr! Ön már okozott éppen elég csalódást! Csalódást okozott az erdélyieknek, csalódást okozott az erdélyi magyarságnak, akik bíztak önben, csalódást okozott a szavazóinak, akik öntől egy megújult, egy tisztességesebb országot vártak. Államelnök úr! Itt az ideje ezt abba hagyni! Ön a korrupt baloldal leváltására kapott mandátumot, ehelyett összehozta a korrupt jobboldal és a korrupt baloldal koalícióját. Mi, Erdélyben, tudjuk mikor kell azt mondani, hogy jónapot és azt is tudjuk, hogy mikor kell azt mondani: a viszont látásra!” – zárta videóüzenetét a Néppárt elnöke.

Megosztás