Esztelnek: Salamon Balázs az Erdélyi Magyar Szövetség polgármesterjelöltje

Kézdivásárhelyen mutatkozott be a nyilvánosság számára is Salamon Balázs, az Erdélyi Magyar Szövetség (EMSZ) esztelneki polgármesterjelöltje, akit egy 12 fős tanácsosi csapat is támogat a szeptemberi helyhatósági választáson.

Az eseményen jelen lévő Bálint József, az EMSZ háromszéki elnöke, elmondta: Esztelneken egy olyan rátermett, ütőképes csapat vállalkozik az önkormányzati választások során a megmérettetésre, mely már bizonyított, s az elmúlt évek során összegyűlt tapasztalatot az közösség fejlődése érdekében tudják majd hasznosítani.

Elhangzott: Salamon Balázs az Angustia Egyesület irodavezetőjeként szerzett tapasztalatot a vidékfejlesztés és pályázatírás területén, s két fejlesztési ciklusban közel 6 millió eurónyi forráshoz segített 12 települést. Az évek során a polgármesterjelölt kellő tapasztalatot szerzett ahhoz, hogy a romániai település-adminisztrációban is megállja a helyét, s az elmúlt nyolc évben közel 30 önkormányzati témájú pályázatot is sikerre vitt.

Salamon Balázs elmondta: meggyőződése, hogy egy település csak akkor lehet sikeres, ha a rendelkezésére álló pályázati forrásokat a lehető legeredményesebben tudja kiaknázni, az e területen megszerzett tudását pedig Esztelnek felvirágoztatására kívánja fordítani. A polgármesterjelölt hozzátette: vállalkozóként agro-turisztikai panziót is működtet (családjával együtt), a mögötte álló fiatal és motivált csapat pedig képes lesz arra, hogy Esztelnekből egy még élhetőbb és dinamikusan fejlődő települést varázsoljon. A sajtótájékoztatón – kitérve a polgármesterjelölt részletes programjára is – elhangzott: az esztelneki készruha gyár bezárása komoly problémát jelent a helyi közösség életében, így Salamon Balázs számára különösen fontos a vállalkozásfejlesztés, valamint a munkahelyteremtés. A polgármesterjelölt elmondta: hozzávetőlegesen 75 esztelnekit érint a gyárbezárás, a munka nélkül maradottakat pedig olyan kezdeményezésekkel kívánják segíteni, mint például egy helyi tejcsarnok létrehozása, mely nem csak konkrét új munkahelyeket jelentene, hanem több család számára is biztos megélhetést biztosítana a tej felvásárlása által.

Megosztás