Gelence: számos fejlesztésre készül Csákány Attila, az EMSZ polgármesterjelöltje

Csákány Attila az Erdélyi Magyar Szövetség gelencei polgármesterjelöltje. Mint ismeretes, az Erdélyi Magyar Néppárt és a Magyar Polgári Párt összefogásából létrejött Erdélyi Magyar Szövetség (EMSZ) az új magyar egység megteremtésén túl a választás szabadságát is hivatott biztosítani.

Sajtótájékoztató keretében mutatta be programját Csákány Attila. A polgármesterjelölt elmondta: a település úthálózata és járdái felújításra szorulnak, valamint továbbiak építésére is szükség van, így e területre különös figyelmet kíván fordítani. Ugyanígy fontosnak tartja a csatornahálózat kiépítését, a sportcsarnok korszerűsítését, valamint a település munkaadóinak és munkavállalóinak támogatását. „Gelence gazdasági fellendítése nélkülözhetetlen ahhoz, hogy a fiatalok itthon tervezhessenek jövőt. Ha gátat kívánunk szabni az elvándorlásnak, akkor e területen eredményeket kell felmutatnunk” – hangsúlyozta Csákány Attila, aki 2012 és 2016 között alpolgármesteri tisztséget töltött be a községben.

A sajtótájékoztatón jelen levő Kulcsár-Terza József parlamenti képviselő gratulált Csákány polgármesterjelölti programjához, majd elmondta: mivel az EMSZ jelöltje már 2008 óta részt vesz az önkormányzati munkában, ezért felkészültsége és alkalmassága megkérdőjelezhetetlen, s bízik benne, hogy a szeptemberi önkormányzati választás során sikereket ér el.

Megosztás