GIDÓFALVA: Máthé István az EMSZ polgármesterjelöltje

Máthé István – egy mandátum kivételével – a rendszerváltás óta részt vesz a gidófalvi önkormányzati munkában, így ennek megfelelően komoly tapasztalattal rendelkezik a település vezetését illetően. Egy hétfő délelőtti sajtótájékoztatón elhangzott: az elmúlt időszakban Gidófalván tapasztalt hatalmi belharcok és a széthúzás miatt a település fejlődése megrekedt, s ezen a mostani önkormányzati választáson polgármesterjelöltként induló Máthé István mindenképpen változtatni akar. Máthé elmondta: rendezett családi élete van, korábban Brassóban dolgozott, most pedig magánvállalkozóként is szerencsét próbál.

Az Erdélyi Magyar Szövetség polgármesterjelöltje hangsúlyozta: számtalan probléma és infrastrukturális hiányosság van a községben, melyeket minél hamarabb meg kell oldani, így például a kanalizálás teljes befejezését, valamint az aszfaltozás teljes körű elvégzését.

Szabó Ferenc, az Erdélyi Magyar Néppárt helyi szervezetének vezetője elmondta: komoly problémát jelent az ivóvíz minősége, valamint a művelődési élet tekintetében is súlyos hiányosságok fedezhetők fel Gidófalván: kulturális és oktatási intézmények sora szorul sürgős felújításra. „Ötletek vannak, pénz is lenne ezekre, de nincs összefogás, vergődés jellemzi az önkormányzati munkát, a végrehajtás gyenge, az elmúlt években inkább halogatták a problémák megoldását” – fogalmaztak a politikusok, akik változtatni szeretnének a kialakult helyzeten.

Megosztás