Gyógyítás helyett adminisztratív munkákkal terhelnék le a háziorvosokat

Kiverte a biztosítékot a térség háziorvosainál a belügyminisztérium 3220473-as számú rendelkezése amely értelmében a megyei személynyilvántartó alkalmazottainak megóvása céljából egy sor adminisztratív munkát átruháznak az egészségügyi szakemberekre, ilyen volt például a koronavírus-fertőzésben elhunytak halotti bizonyítványának adminisztrálása.

A Sóos Szabó Klárának (a Családorvosok Hargita Megyei Szövetségének elnöke, néppárti önkormányzati képviselő) címzett megkeresésre az elnök szerdán vissza is küldte álláspontját, válaszában pedig kifejtette, hogy a háziorvosi rendelőkben orvosi tevékenység zajlik, ne próbálják a háziorvosokat saját munkájuktól adminisztratív tevékenységekkel eltávolítani, tehát nem vállalják a felsorolt feladatokat.

„Így is jelentős hiány van egészségügyi dolgozókból az országban, sokan pedig éppen az ilyen intézkedések miatt mondanak fel. Semmibe veszik a háziorvosokat, pedig inkább annak érdekében kellene megtenniük mindent, hogy teljes mértékben a hivatásunkra tudjunk összepontosítani, és megelőző, illetve gyógyító tevékenységet folytatni. Erre van szüksége a lakosságnak, és nem arra, hogy az orvosokat bürokratikus munkára fogják. Ez a megalázásnak és a cinizmusnak a tetőfoka” – mondta Soós Szabó Klára a Székelyhonnak.

(Forrás: szekelyhon.ro)

Megosztás