Idén online tartják meg a Kárpát-medence legnagyobb ételszentelését

A csíkszeredai Szent Kereszt plébánia gyűjtést is szervez szeretetkosarak összeállítására.

A járvány miatt az idén elmarad a hagyományos főtéri ételszentelés Csíkszeredában, adta hírül Darvas-Kozma József pápai káplán, címzetes esperes és plébános.

Mint írja: „Csíkszeredában húsvét vasárnap reggel 8 órakor tartjuk az ételszentelést a Millenniumi templomban, amit közvetítünk a Facebookon, a templom.ro oldalon és az Erdélyi Mária Rádióban. Továbbra is maradj otthon! Ha élő adásba kapcsolódsz, akkor érvényes az ételszentelésed is, a szentmiséd is! Az ételszentelést Mons. Tamás József ny. püspök úr fogja végezni.”

„Emlékezzünk, hogy azt a fegyelmet és felsorakozást csak az tudja megszívlelni, aki maga is legalább egyszer részt vett. Az ételszenteléskor is kitűnik, hogy a székely katona nemzet. Tud fegyelmezett lenni és közösségére dicsőséget hozni” -egészíti ki az esperes.

„Plébániánk hívei kezdeményezték, hogy készítsünk húsvéti szeretetkosarat az idősek/egyedülállók, valamint a többgyermekes családok számára. Kétféle szeretetkosár készül: az idősek/egyedülállók kosarában 50 lej értékben, a többgyermekes családok kosarában 100 lej értékben élelmiszer termékek lesznek, amit szombaton készítenek el annak rendje s módja szerint, húsvét reggel 8 órakor megszentelünk és továbbítjuk. Aki az akcióba bekapcsolódni szeretne, tegye borítékba adományát és a plébánia a postaládájába szíveskedjen betenni”- hívja fel a hívek figyelmét a jótékonysági kezdeményezésre az atya.

Megosztás