Kolozsváron tárgyaltak az EMSZ és az RMDSZ vezetői

Csütörtök délben Kolozsváron került sor az Erdélyi Magyar Szövetség és a Romániai Magyar Demokrata Szövetség vezetőinek tárgyalására. Mint ismeretes, az EMSZ vezetői a múlt hét folyamán levélben kezdeményeztek tárgyalást az RMDSZ vezetőségével.

A megbeszélésen – az Erdélyi Magyar Szövetség részéről – jelen volt Mezei János, az Erdélyi Magyar Szövetség társelnöke, a Magyar Polgári Párt elnöke, Toró T. Tibor, az Erdélyi Magyar Szövetség Országos Bizottságának tagja, az Erdélyi Magyar Néppárt ügyvezető elnöke, Sorbán Attila Örs, a Magyar Polgári Párt ügyvezető elnöke és Zakariás Zoltán, az Erdélyi Magyar Néppárt Önkormányzati Tanácsának elnöke.

A tanácskozás során az EMSZ képviselői felvázolták együttműködési szándékukat a közelgő romániai parlamenti választásokkal kapcsolatban, hangsúlyozva, hogy azt egy tágabb együttműködés keretében látják kívánatosnak. Elmondták: fontosnak tartják, hogy az EMSZ és az RMDSZ tisztségviselői – a teljes erdélyi magyar közösség érdekében – együtt tudjanak működni az önkormányzati munka során, valamint az erdélyi magyar érdekérvényesítés egyéb területein is.

A felek megegyeztek: a jövő hét folyamán folytatják a most megkezdett tárgyalásokat.

Megosztás