Marosvásárhely: ők a Néppárt tanácsosjelölti listájának vezetői

Egy hétfő délelőtti sajtótájékoztató keretében mutatkozott be az Erdélyi Magyar Néppárt marosvásárhelyi tanácsosjelölti listájának első három helyezettje. Brassai Hunor, a Néppárt marosvásárhelyi elnöke, a tanácsosjelölti lista harmadik helyezettje köszöntötte a sajtó megjelent képviselőit, majd bemutatta Mihály Istvánt, a párt első számú városi tanácsosjelöltjét és alpolgármesterjelöltjét, valamint dr. Donáth Árpád tanácsosjelöltet.

Az Erdélyi Magyar Néppárt marosvásárhelyi listáját Mihály István, a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetségének elnökségi tagja vezeti, s ő egyben a párt alpolgármesterjelöltje is. Mihály elmondta: nagy feladatra vállalkoztak, ugyanis abból a középszerűségből szeretnék kimozdítani a várost, mely évek óta – a rossz városvezetés miatt – uralkodó jelenség lett Marosvásárhelyen. „Az ország nagyvárosai rendre lekörözték Vásárhelyet az életszínvonal tekintetében, de most már a nálunk jóval kisebb lakosságszámú megyeszékhelyek, mint Beszterce, vagy Gyulafehérvár is maguk mögé utasítják városunkat. Ebből elég volt, ezen változtatnunk kell” – hangsúlyozta a jelölt.

A lista második helyén dr. Donáth Árpád fogorvos, a Székely Nemzeti Tanács marosszéki elnöke található, aki újságírói kérdésre válaszolva elmondta: Marosvásárhely fejlődéséhez nélkülözhetetlen további – akár nemzetközi – fejlesztési alapok bevonása, így az SZNT nemzeti régiók védelméről szóló kezdeményezése szorosan kapcsolódik ezen elképzeléséhez. Donáth Marosvásárhely kitörési lehetőségét – egyebek mellett – az egészségügy felvirágoztatásában látja.

Brassai Hunor, aki egyben a Minta ifjúsági szervezet elnöke is, elmondta: tervei közt szerepel a marosvásárhelyi fiatalság érdekeinek képviselete a városi tanácsban, a közigazgatásban és az ifjúságpolitikában szerzett tapasztalatait pedig helyi önkormányzati képviselőként is kamatoztatni tudja majd.

A sajtótájékoztatón elhangzott: olyan városvezetés kialakításáért dolgoznak, mely Soós Zoltán leendő polgármester munkáját segíteni tudja, valamint képes lesz biztosítani számára az önkormányzati többséget. Újságírói kérdésre válaszolva Brassai elmondta: az észszerűség és a jó ízlés határain belül hajlandóak együttműködni – a város érdekében – más politikai szervezetekkel is, mindaddig, amíg ezek az együttműködések nem képezik megalkuvás tárgyát. „Igen a proaktív hozzáállásra, nem mutyikra. Igen Soós Zoltánra, igen a Néppárt tanácsosi listájára” – mondta Brassai.

Megosztás