Meddig folytatja ámokfutását Tánczos Barna és mikor távozik a közéletből?

Alig telt el egy hét azóta, hogy napvilágot látott az eset, mely szerint Tánczos Barnát, az RMDSZ szenátorát gyorshajtásért állították meg, a vele szemben intézkedő rendőrnek pedig – valótlanul – azt állította, hogy koronavírussal fertőzött. Mikor pedig már azt gondolnánk, hogy legalább e szégyenteljes esetből tanult az RMDSZ politikusa, s ha nem is mond le viselt tisztségeiről – ahogy az helyénvaló lenne – legalább nagyobb tiszteletet mutat a mostani, válságos időkben feladatukat végző hatóságokkal szemben, keserűen kell tapasztalnunk, hogy ez még sincs így, mi több, az RMDSZ-es szenátor csak újra bizonyosságát adja alkalmatlanságának

A legfrissebb híradások szerint Tánczos jogosítványát 30 napra bevonták, miután Csíkszeredában nem adott elsőbbséget a tűzoltóság és a rendőrség bevetésen lévő (megkülönböztetett jelzésekkel közlekedő) egységeinek.

Napjainkban, mikor az egyszerű állampolgárok csak különleges nyilatkozatok kitöltésével, a lehető legszükségesebb esetekben hagyhatják el lakóhelyeiket, azt tapasztaljuk, hogy az RMDSZ felelőtlenségből levizsgázott szenátora kénye-kedve szerint szeli az országutakat, rendre megsértve a közúti szabályokat, ez esetben pedig mások életét is kockáztatja a hatóságok akadályoztatásával.

A történtek fényében ismételten felszólítjuk Tánczos Barnát, hogy mondjon le tisztségeiről és haladéktalanul távozzon a közéletből!

Meggyőződésünk, hogy az egyre aggasztóbb méreteket öltő koronavírus-járvány idején olyan elöljárókra van szükség, akik felelősségük teljes tudatában képesek cselekedni közösségünk megvédéséért. Tánczos láthatóan nem képes felnőni tisztségéhez, s még mindig úgy érzi, hogy szenátori megbízatása nem szolgálatot, hanem kiváltságokat jelent.

Olyan személyekre márpedig, akik közösségünkre csak rendszerint szégyent hoznak, nincs szükségünk az előttünk álló válságos időkben!

A Minta ifjúsági szervezet nevében,

Brassai Hunor, elnök

Megosztás