Mezei: „Meg kell védenünk Hargita megyét a viszálytól és a káosztól!”

Csíkszéki és udvarhelyszéki polgármester-jelölteket jelentett be kedden az Erdélyi Magyar Szövetség (EMSZ). Mezei János, a szövetség társelnöke ismertette: Hargita megyében több mint 50 helyszínen indítanak településvezetőket és tanácsoslistákat. Mezei, aki a szövetség Hargita megyei tanácselnök-jelöltje, úgy vélekedett, Borboly Csaba újrajelölésének elhúzódó vitája ellehetetleníti, hogy a következő mandátum során Borboly eredményesen vezethesse a testületet.

A megyei testület elnöke és alelnöke, Borboly Csaba és Barti Tihamér közötti konfliktusról Mezei kijelentette: bármelyikük is kerülne a tanács élére, négy éven keresztül azzal kéne szembesüljön, hogy a másik próbálja lejáratni. „Ehelyett az EMSZ-nél egy kiegyensúlyozott erőt kínálunk, felkészült csapatokkal és megyeszerte tapasztalható, egységes támogatással” – közölte az EMSZ elnöke. Mezei János úgy fogalmazott, a Hargita megyei emberekkel közösen meg kell védjék a „viszálytól és a káosztól” a térséget. Mint ismeretes, Borboly és Barti között elhúzódó vita alakult ki, hogy melyikük legyen az RMDSZ jelöltje. A párt részéről végül egy, a kolozsvári székhelyű elnökséghez tartozó testület döntött a vitában.

Mezei János arra is reagált, hogy a bemutatott jelöltek közül többen is cégvezetők. „Hiányolom a vállalkozók jelenlétét a politikából. Egy vállalkozó, aki munkahelyeket és fizetést ad, átérzi annak a felelősségét, hogy az alkalmazottakkal közösen megélhetést és biztonságot kell teremteni a közösség számára” – mondta Mezei.

Az Erdélyi Magyar Szövetség Gyimesfelsőlokon Pruteanu Róza Izabella iskolaigazgatót, Csíkszentmihályon Moldován Tamás Csaba nyugalmazott büntetés-végrehajtási felügyelőt indítja polgármester-jelöltnek. Településvezetőnek jelölték továbbá Siménfalván Benczédi Leventét, Farkaslakán pedig Hadnagy Ernőt, mindketten vállalkozók.

Megosztás