Nagyvárad – Készenléti önkéntes csapatot szervezünk a rászorulók megsegítésére!

A Szent László Egyesület és az Érmelléki Gazdák Egyesülete – a fokozódó koronavírus-járványra való tekintettel – készenléti önkétes csapatot szervez, melynek tagjai felajánlják segítségüket a Nagyváradi Polgármesteri Hivatal számára, arra az esetre, ha egy bekövetkező rendkívüli helyzet megkövetelné, az időseket és a segítségre leginkább rászorulókat el tudják látni.

Fontos ugyanakkor megjegyeznünk, hogy a frissen megalakuló készenléti önkéntes csapat semmilyen tevékenységet nem folytat a hatóságok engedélye nélkül, és kizárólag szükség esetén és hatósági felkérésre lépnek munkába – a hatóságok által előírt biztonsági óvintézkedéseknek megfelelően (védőfelszereléssel, fertőtlenítőszerek alkalmazásával stb.)

„Az önkéntes csapat megszervezésére – mely jelenleg tíz főből áll – azért is mutatkozik igény, mert bár Nagyváradon a magyarság számaránya 24% alatt van, a 65 év fölötti korcsoportban ennél nagyobb – 30%-os – a magyarok aránya. Egy ilyen helyzetben kiemelten fontos, hogy odafigyeljünk közösségünk legveszélyeztetettebb idős tagjaira” – mondta Zatykó Gyula, polgármesteri tanácsadó.

Mindazok, akik szeretnének részt venni a készenléti önkéntes csapat esetlegesen munkájába, mely hangsúlyozottan csak akkor veszi kezdetét, ha arra vonatkozóan a hatóságok irányából felkérés érkezik, az jelentkezzen a Szent László Egyesület Facebook-oldalán – privát üzenetben.

Végezetül arra kérjük a nagyváradiakat, hogy maradéktalanul tartsák be a hatósági előírásokat és fokozottan figyeljenek oda egymásra és különösképpen idős hozzátartozóikra!

 

A Szent László Egyesület és az Érmelléki Gazdák Egyesülete

Megosztás