NAGYVÁRAD – Segítség a 65. életévüket betöltöttek számára

Tekintettel a koronavírus okozta járványügyi helyzetre és a vírus terjedésének megfékezéséért tett szigorú hatósági intézkedésekre, az Erdélyi Magyar Néppárt nagyváradi szervezete arra kéri a 65. életévüket betöltött személyeket, hogy minden nyilvánvaló kényelmetlenség és nehézség ellenére is szigorúan tartsák be a betegség megfékezése érdekében elrendelt kijárási tilalmat. Amennyiben az érintett személyek a jelenlegi helyzet miatt segítségre tartanak igényt gyógyszereik és az élelmiszerek beszerzésében, és igénylik, hogy a szükséges árucikkek megvásárlását elvégezzék helyettük, hívják a Nagyváradi Polgármesteri Hivatalhoz tartozó Szociális Ellátási Igazgatóságot (Direcţia de Asistenţă Socială) a 0800-410430-as zöld számon, ahol kérésre – tájékoztatásuk szerint – magyar nyelven is rendelkezésre állnak. Amennyiben a hivatal által adott segítséggel kapcsolatban bármilyen nehézség felmerül, forduljanak bizalommal 9 és 14 óra között a Néppárt városi szervezetéhez a 0722-273-427-es telefonszámon.

Ugyanakkor tekintettel arra, hogy várhatóan növekedni fog a különböző segítségkérések száma, a Néppárt városi szervezetének hívására több civil szervezet is önkénteseket állított készenlétbe, akik a hatóságok felkérésére, szigorúan azok iránymutatásainak és egészségügyi óvintézkedéseinek betartásával részt vehetnek a segítségadásban.

Eszerint, azok a személyek, akik csatlakozni szeretnének a Szent László Egyesület és az Érmelléki Gazdák Egyesületének nagyváradi önkéntescsapataihoz, jelezzék azt üzenetben a két szervezet Facebook- oldalain.

Vigyázzunk egymásra és otthonainkat csakis alapos indok esetén hagyjuk el!

Az Erdélyi Magyar Néppárt nagyváradi szervezete

Megosztás