Néppártos képviselő segítségével sikerült lélegeztetőgépeket vásárolni Székelyudvarhelyen

Székelyudvarhely példás összefogással lélegeztetőgépeket és további felszereléseket tudott vásárolni a városi kórháznak – az Erdélyi Magyar Néppárt önkormányzati képviselőjének közbenjárásával.

Mivel jelenleg az egész emberiség harcban áll a koronavírussal, érthető módon nagyon nehezen lehet hozzájutni minden olyan eszközhöz, ami a járvány elleni védekezést vagy a betegek kezelését szolgálná. Székelyudvarhelynek azonban sikerült Hajdó Csaba néppárti képviselő mexikói kapcsolatai révén kellő időben megrendelnie – még az export lezárása előtt – az életmentő felszereléseket. Az Erdélyi Magyar Néppárt önkormányzati képviselője kínai kapcsolatai révén hamar találkozott a járvány okozta állapotokkal, így már március elején kezdeményezte a szükséges gépek beszerzését.

Gálfi Árpád, Székelyudvarhely polgármestere, szerdán tartott sajtótájékoztatója közben meg is érkeztek a székelyudvarhelyi kórházhoz a lélegeztetőgépek, védőruházatok, kesztyűk, betegfigyelő monitorok, vérgáz-analizátor, egy mobil röntgengép és egy a koronavírustesztek elvégzéséhez szükséges laborműszer is.

A polgármester megköszönte a közel másfél millió lejes adományt Bartók Sándornak, a Multipland Kft tulajdonosának, aki elsőként ajánlotta fel anyagi segítségét és a Szent Pio Alapítvány köré csoportosult nagylelkű vállalkozóknak. Bartók Sándor felsorolta, hogy a Szent Pio Alapítvány köré csoportosulva kik csatlakoztak eddig anyagi támogatásaikkal a kezdeményezéshez. (Bartók Sándor- Multipland, Pál Dénes- Melinda Impex magánszemélyekként, Ing Service Kft, Viaduct Kft, Maxol, Sazy Kft, Eurato Kft, Farmocom Kft)

Gálfi Árpád a Szent Pio Alapítvány mellett még megemlítette a székelykeresztúri AVICOOPEX kft. adományát (egy lélegeztetőgép), a Rotary Klub adományát (két megrendelt lélegeztetőgép), továbbá az UKKSZ, a Maxol és az Ing Service felajánlásait, akik az intenzív ellátáshoz szükséges eszközökkel, készülékekkel járultak hozzá a kórház felszerelésének bővítéséhez.

Megosztás