NÉZD MEG A VIDEÓT! ▶ Gyula bácsi tarol az interneten

A kijárási tilalom miatti kényszerű otthonmaradás tömegeket terelt az online kommunikáció felé, nem ritka, hogy naponta több órát is eltöltünk az okostelefon, a laptop vagy az asztali számítógép előtt. Az is teljesen természetes, hogy ezekben a hetekben az interneten legtöbbször keresett kifejezés a koronavírus, hiszen a járvány meghatározza mindennapjainkat. Talán éppen ezért lett pillanatok alatt felkapott az erdélyi és a partiumi magyar netezők között az a Koronavírus-infó Erdély Facebook-oldalon közzétett videó, amelyben egy 91. esztendejében járó nagyváradi úr, Bradács Gyula mondja el, ő hogyan éli meg a koronavírus-járvány következtében előállt helyzetet, miként viseli a sokaknak gondot okozó, a hosszan tartó bezártsággal együtt járó megterhelést és lelki nyomást.

A szakmáját tekintve erdőmérnök Gyula bácsit nagyon sokan ismerik Nagyváradon, hiszen nem hétköznapi jelenség a kemény, katonás tartású, klasszikus erdész ruhában az utcán megjelenő idős úriember. Egy jobb, egyszerűbb, de minden esetre becsületesebb korszak embere ő, akinek nyílt tekintete azonnal megnyeri az emberek szimpátiáját, mondandója pedig megszívlelhető a 21. század modern embere számára is.

NÉZD MEG A VIDEÓT!

Ez olyan helyzet, amit tisztelni kell, vallja Gyula bácsi, „a szabályokat be kell tartani, és én be is tartom” – szögezi le az öregúr a kisfilmben. Szabadidejét virágok gondozásával, zenehallgatással és olvasással tölti, és gyakran felhívja telefonon barátait, ismerőseit is. Azt tanácsolja szépkorú társainak is, maradjanak otthon, tartsák be a rendelkezéseket. Túléljük ezt is – vallja Gyula bácsi, mint ahogyan a második világháborút is túléltük. Van idő gondolkozni az életünkön, megnézni a filmeket, amiket szerettünk volna, elolvasni a könyveket melyeket mindig akartunk, és tervezni azt, mit csinálunk majd, ha vége lesz a járványnak. Nem elfeledni: „A remény és a bizodalom az, hogy mindennek van egy vége, és lehetőleg, reméljük azt, hogy jó vége lesz!”

Bradács Gyula bácsi irigylésre méltó energiája, jókedélye és tartása, no meg persze nem utolsósorban hiteles üzenete rengeteg embernek nyújt erőt, vigasztalást és reményt. A helyi közéletben aktív, az Erdélyi Magyar Néppárt oszlopos tagjának számító Gyula bácsi videóját alig három nap alatt negyed millióan látták a közösségi oldalakon, és több ezren kedvelték és osztották meg.

Isten éltesse Gyula bácsit és köszönjük biztató szavait!

Megosztás