Összefogás, egyetértés, Minta!

Szeptember 24-25-én került megrendezésre a második háromszéki Minta-tábor Csomakörösön az Összefogás, egyetértés, Minta! jelmondattal.

Az Erdélyi Magyar Néppárt ifjúsági szervezeteként működő Minta Egyesület célja, hogy mozgósítsa és bevonja a közéletbe az építő szándékú, tenni akaró fiatalokat. A mintegy hatvan résztvevő a legkülönbözőbb ismeretekkel gazdagodhatott a tábor keretein belül. Voltak közéleti, ifjúságpolitikai, elsősegélynyújtási és önvédelmi előadások is, valamint olyan workshopok, ahol az elméleti tudáson túlmutatva gyakorlati képességekre is szert tehettek a fiatalok.

Köszöntőt mondott Csomortányi István, az Erdélyi Magyar Néppárt elnöke, aki a fiatalok közéleti szerepvállalásának fontosságára hívta fel a figyelmet, majd ezt követően Buna Hunor, a Salvatore Egyesület elnöke ismertetett néhány szó szerint is életmentő fogást, ugyanis az újraélesztéstől a szakszerű ellátásig mindenbe bepillantást nyerhettek az érdeklődők.

Az ebédszünetet követő második blokk egy ifjúságpolitikai kerekasztal-beszélgetéssel vette kezdetét, ahol Brassai Hunor, a MINTA elnöke, Vargha Fruzsina Sepsiszentgyörgy alpolgármestere, valamint Zsigmond József sepsiszentgyörgyi önkormányzati képviselő értekezett a fiatalok előtt álló közéleti szerepvállalás buktatóiról és örömeiről.

Az előadások zárásaként Szőke Attila Jiu-Jitsu-oktató, az Art of Samurai iskola oktatója tartott hasznos önvédelmi oktatást az érdeklődőknek. Ezt követően csoportos játékokon, összerázó feladatokon vettek részt a mintások. A másnapi reggelit követő közösen kiértékelték a fiatalok az idei tábort és hazaindulásnál elhangzott: ha Isten megsegít, remélhetőleg jövőre ugyanitt, legalább ilyen szép számban várnak vissza mindenkit a szervezők.

A szervezők ezúton is köszönetüket fejezik ki a támogatóknak: a Bethlen Gábor Alapnak és Magyarország Kormányának, a Mikó Imre Egyesületnek, a Sepsiszéki Gazdák Egyesületének, az EMNT Demokrácia-központoknak, az Erdélyi Magyar Néppártnak, Kádár Imola és Kolcza István sepsiszentgyörgyi önkormányzati képviselőknek és minden kedves érdeklődőnek és előadónak.

Megosztás