Otthoni úrvacsora vételre buzdítja a híveket az Erdélyi Református Egyházkerület

Úrvacsoraosztással egybekötött református ünnepi istentiszteletet közvetít a Duna Televízió húsvét vasárnapján délelőtt 10 órakor, mely az Erdélyi Református Egyházkerület Facebook oldalán is követhető lesz 10 óra 10 perctől. Igét hirdet dr. Szabó István, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának elnöke – a saját családja körében. Az istentisztelet után a megterített úrasztala mellett úrvacsorát vesznek.

Ebbe kapcsolódhatnak be az erdélyi hívek is úgy, hogy mindenki odahaza, a saját családi hajlékában megteríti az úrasztalát, majd a TV-n keresztül elhangzó felkérésre vallja meg bűneit, bizonyosságot tesz hitéről, és magához veszi az úrvacsorát. Ahol lehetséges, ott a családfő adja a kenyeret és a bort a család többi tagjának, majd pedig ő maga is vesz belőle.

Ezt a megoldást a Magyar Református Egyház mind a tíz egyházkerülete támogatja.

„Valami olyasmit fogunk tenni, amit az őskeresztyén gyülekezetek tettek, amikor házanként megtörték a kenyeret, ezt azonban most mégsem magunkban tesszük, hanem a Kárpát-medence, de lehet, hogy az egész világot befogadó templomában lehetünk együtt testvéreinkkel” – írja közleményében Kató Béla, az Erdélyi Református Egyházkerület püspöke.

(Forrás: reformatus.ro)

Megosztás