Támogatná hátrányos helyzetbe került hallgatóit a BBTE

A kolozsvári Babeș-Bolyai Tudományegyetem új intézkedéseket fogadott el azoknak a hallgatóknak a megsegítésére, akiket a nemzeti szintű korlátozások miatt felfüggesztett frontális oktatás hátrányosan helyzetbe hoz.

Az oktatási tevékenységek online platformokra történő átvitelére való tekintettel a BBTE vezetősége 2020. március 30-án, hétfőn úgy határozott, hogy 225.000 lej juttatást különít el anyagi támogatás nyújtása céljából azoknak a hallgatóknak, akiknek személyi számítógép hiányában nem áll módjukban részt venni az online oktatási tevékenységekben. Az összeg 150 személyi számítógép megvásárlására irányul a szociális ösztöndíjra jogosult hallgatók számára, akiknek nincs személyi számítógépük

Az anyagi hozzájárulás arányosan oszlik meg az egyetem karai között között, a 2019/2020-as tanév II. félévében szociális ösztöndíjra benyújtott kéréseknek megfelelően, betartva az Ösztöndíjszabályzat előírását a prioritási sorrendre vonatkozóan. A kedvezményezettek fejenként 1.500 lej támogatásban részesülhetnek.

Ugyanakkor a BBTE vezetősége úgy döntött, hogy 500.000 lejjel egészíti ki a a szociális ösztöndíjak fedezésére elkülönített összeget annak érdekében, hogy a 2019/2020-as tanév II. félévére vonatkozó összes érvényes szociális ösztöndíjkérést lefedje, így a szociális ösztöndíjak fedezésére fordított teljes keret 2.000.000 lej lesz.

A BBTE ezzel egyidejűleg törölte a következő tanév tandíjainak növelésére irányuló javaslatokat, és úgy határozott, hogy azokat a 2019–2020-as tanévben érvényes szinte korlátozza.

Megosztás