Tizenkettőre bővült a „piros övezetként” nyilvántartott országok listája

Egyre több ország kerül fel Romániába arra a listára, amelyből a hazaérkező személyeknek kötelező módon 14 napos hatósági karanténba kell vonulniuk.

Az Országos Közegészségügyi Intézet (INSP) csütörtökön (április 2.) jelentette be, hogy aktualizálta az úgynevezett „piros övezetként” nyilvántartott országok listáját. Ezen Ausztria, Belgium, Svájc, Olaszország, Franciaország, Németország, Spanyolország, Irán, Egyesült Királyság, Hollandia, az Amerikai Egyesült Államok és Törökország szerepel.

Ez azt jelenti, hogy azok a családtagok, hozzátartozok akik az imént felsorolt országok valamelyikéből a napokban térnek haza Romániába, a rendelkezéseknek megfelelően 14 napig hatósági karanténba kell vonulniuk, az előírások betartását pedig ellenőrzik. Az Országos Közegészségügyi Intézet emellett sárga színnel jelöli azoknak az országoknak a listáját, amelyek a jelenlegi nemzetközi koronavírus-helyzet szempontjából nem kiemelten veszélyesek. Ennek értelmében az ilyen országokból hazatérő személyekre vonatkozóan 14 napos otthoni elkülönítés érvényes.

Megosztás