Vállalta a nyilvánosságot az Ausztriában járt, koronavírussal fertőzött sepsiszentgyörgyi orvos

Beszámolója szerint, amikor elhagyták Ausztriát, még nem volt kötelezettség az onnan érkezők lakhelyi elkülönítésére, hiszen csak egy hétre rá, március 15-től, került Ausztria a sárga zónába.

Kese Réka szülész-nőgyógyász nyilvános Facebook-bejegyzésében részletesen leírta, hogyan kezdődött a betegség: hidegrázással, hőemelkedéssel. Amint a tüneteket észlelte, már nem ment be a munkahelyére, majd kérte, esetében is végezzék el a koronavírus-tesztet.

Az orvosnő leírta, amint értesítették a hatóságok, hogy kimutatták nála a koronavírust, a férjétől, hároméves kislányától és szüleitől is vettek mintát, azonban esetükben a tesztek negatívak lettek. Az orvosnő a bejegyzésben felidézi, hogy vasárnap elindult ellene az „online és médiaháború”. Beszámolt arról is, hogy február 28-án indultak el az ausztriai Schladming környékére, tehát nem Dél-Tirolba, illetve nem az azóta a fertőzés egyik gócpontjának számító Ischglbe.

Az ellene indított járványügyi eljárás folyamatban van. Arra kért mindenkit, akivel az utóbbi 14 napban érintkezett, hogy maradjon házi elszigeteltségben, és ha fertőzésre utaló tünetei vannak, jelentkezzen a közegészségügyi hatóságnál.

(Forrás: szekelyhon.ro)

Megosztás