Zsúfolásig megtelt a kolozsvári repülőtér parkolója

Közel kétezer idénymunkás várakozott csütörtökön délben a kolozsvári nemzetközi repülőtér parkolójában, hogy  Németországba utazhasson. A különböző buszokkal érkező emberek a reptér parkolójában gyülekeztek, csak nagyon kevesen viseltek maszkot és a távolságot sem igazán tartották be.

A csendőrséget és a rendőrséget is riasztották a felzsúfolódott tömeg miatt. A hatóságok egymásra hárítják a felelősséget, abban viszont egyetértés van, hogy a munkaközvetítő cég nem a körülményeknek megfelelően járt el, ellenük a rendőrség büntető eljárást indított, az incidenst az ügyészség is vizsgálja.

A 7-es számú katonai rendelet lehetővé tette, hogy a külföldi mezőgazdaságokban dolgozó idénymunkások elmehessenek dolgozni, Németország pedig jelezte, hogy az elkövetkező két hónapban 80 ezer mezőgazdaságban dolgozó idénymunkást vár.

Az idénymunkásokat 13 charterjárattal szállítják Németországba – mondta el Mircea Abrudan Kolozs megyei prefektus.

A nagyszebeni nemzetközi repülőtérről is elindult egy repülőgép csütörtökön Düsseldorfba, mely 150 román idénymunkást szállított, és a következő napokban további tíz járat indul idénymunkásokkal Németországba – mondta el Alexandra Păcurar, az intézmény szóvivője.

 

Megosztás